Hotel Hills u Sarajevu 13-og Novembra bio je centar
beauty industrije

Naime, održao se jednodnevni događaj „Edukacije BeautiFUL2022“ u organizaciji mostarske kompanije Sfera, koja je inače i organizator Sajma kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa BeautiFUL koji se održava svake godine u septembru.

Edukacije su predvodili eminentni edukatori iz regije koji su svoje znanje i iskustvo nesebično prenijeli na sve učesnice. Događaj je okupio više od 300 profesionalaca i polaznika iz svijeta ljepote.

25 edukacija na kojima su profesionalci i svi učesnici marljivo radili, učili i družili se ispunile su sva očekivanja. Cilj edukacija je na jednom mjestu ponuditi sve aspekte za beauty industriju, te time unaprijediti svoje znanje, družiti se, zabaviti se i ponijeti jedno lijepo korisno iskustvo. Učesnice su sa događaja pored usvojenih znanja ponijele lijepa poznanstva i prijateljstva što je svakako divan aspekt cijele priče. Pored profesionalaca koji već posluju u ovoj industriji i kojima su ponuđene edukacije bile prilika da uvedu novitete u svoje salone, poboljšaju usluge i svoje klijente učine još zadovoljnijima, edukacijama su prisustvovale i polaznice koje su tek na početku svoje karijere i usavršavanja.

Kupovinom dnevne karte, učesnice su mogle prisustvovati na više edukacija, po njihovom odabiru, a samo one koje su edukacije odslušale do kraja dobile su i certifikate.

ODRŽANE EDUKACIJE I STRUČNJACI KOJI SU IH PREDVODILI

MENSURA HODŽIĆ: BOLD BROWS POPULARNA TEHNIKA MICROBLADING-A

VINKA ZAVIŠIĆ: NAJLAKŠE DO SAVRŠENO TETOVIRANIH USANA

ANA UDE: NATURAL GLAM – LOOK&LEARN 

TIJANA AVRAMOVIĆ: ŠMINKA ZA ZRELU KOŽU

MIA PEHAR: VEČERNJI MAKE UP LOOK

STEFAN SUBOTIĆ: RUSSIAN COLOUR 

ELMA BEGANOVIĆ: PIGMENTOLOGIJA OBRVA, USANA I EYELINERA

ADA PLETENICE: HAIR BRAIDING COURSE – CORNROWS – PLETENICE UZ GLAVU

TIM „HAIR SALON BY HADIS“ HADIS MURAČEVIĆ: 2 TEHNIKE BALAYAGE ANTI BRAKE BLANŠOM – PROTIV PUCANJA KOSE & NAJNOVIJA TEHNIKA RAVNANJA KOSE SA HYLOREN PREPARATIMA

ŽANA POPOVIĆ: EKSTENZIJE KOSE – ICE TEHNIKA, ZA LJUBITELJE EKSTENZIJA, KOREKCIJA I MAKEOVER-A

MARINA PERKOVIĆ: LYCON HOT WAXING RADIONICA

NEVENA MARJANOVIĆ: USAVRŠAVANJE GEL TEHNIKE, TRAJNI LAK I NAIL ART NA NJEMU, KOCKA I FRENCH, BADEM BOJA, SUŽENA KOCKA, BABY BOOMER

MERIMA POJSKIĆ: SUHI PEDIKIR

SLAĐANA KRGA: EDUKACIJA KOMBINIRANE MANIKURE & TRAJNOG LAKA SA PODIZANJEM APEKSA

MIA PEHAR: KLASIČNA UGRADNJA TREPAVICA

MAJA KUČUK: LASH LIFT

MELA JAHIĆ: REVOLUCIONARNA ANTI AGE TEHNOLOGIJA – KOLAGEN NITI LICA, VRATA I DEKOLTEA

ANASTASIJA MILOŠEVIĆ: ICE BODY SCULPTING BY ORIENT I PREZENTACIJA RADA SA METALNIM OKLAGIJAMA

ALISA KAZIĆ & ANITA ONUFRIJA: MESOESTETIC – RJEŠENJA I AKTIVNI SASTOJCI ZA TRANSDERMALNU PRIMJENU

BENJAMIN MRKONJIĆ: KOLAGEN – PRIJATELJ KOJI NEMILOSRDNO PRKOSI GODINAMA

SLAĐANA KRGA: RUSKA PEDIKURA

FARAH HALILOVIĆ: SPRAY TAN 

PEĐA FILIPOVIĆ: REFLEKSOLOŠKA MASAŽA STOPALA I LICA U SKLOPU HOLISTIČKIH TRETMANA FIZIOTERAPEUTA, WELLNESS TERAPEUTA, PEDIKIRA, FRIZERA, KOZMETIČARA

KRISTINA MLAĐENOVIĆ: HOLAISTIČKI TRETMAN TIJELA BODY LOVER I MASAŽA TOPLIM, AROMATIČNIM SVIJEĆAMA

”Na samom početku, kada se tek rodila ideja za jedan ovakav event znala sam da će sigurno biti uspješan. Ovo je event koji je falio na našem području, te sam sretna što sam dio ove divne priče. Drago mi je da smo kao i uvijek uspjeli ujediniti struku iz raznih sfera beauty industrije, te isti dan su svi pored edukacije uživali u društvu edukatora i ostalih kolega koji su se prijavili na edukacije. Ovim druženjima povećavamo svijest o tome koliko je bitno edukovati se i nadograđivati već postojeće znanje. Svjesni smo koliko beauty industrija rapidno raste i razvija se, a mi želimo da budemo u koraku sa istom, te da u BiH dovedemo stručnjake i novitete sa svjetske scene. Sve je proteklo kako smo i zamislili, što me čini jako ponosnom i sretnom, i naravno cijelom timu BeautiFUL daje vjetar u leđa da nastavimo u ovom ritmu, ako ne i jače”, ističe koordinator projekta Azra Omanović.

Naredne edukacije se planiraju za April 2023.