CENTAR SKENDERIJA SARAJEVO 16.-17.09.2023.

07.05.2023 Sarajevo će biti centar beauty industrije! 23 edukacije na jednom mjestu! Kupovinom dnevne karte imate mogućnost posjetiti više edukacija vrhunskih predavača i tema!

Drage dame, ponovo za vas organizujemo i dovodimo stručnjake beauty industrije s područja regije!

Pogledajte kako je bilo na prošlom event-u „BeautiFUL edukacije 2022“ 

Edukacija i druženje na jednom mjestu, a pored edukacija svakako ćete imati priliku pogledati asortiman proizvoda

Informacije i pravila prijave za edukacije:

  • Prijaviti se možete na sve edukacije koje vas interesuju. Pazite da se satnice ne poklapaju sa drugom edukacijom.
  • Cijena dnevne karte do 01.04.2023. iznosi 300KM, nakon toga cijena je 500KM.
  • Pri prijavi potrebno je označiti koje edukacije želite posjetiti.
  • Potrebno je potpuno ispuniti prijavu kako bi ona bila validna, osim salona, njega možete ostaviti praznog ukoliko nemate salon ili ne radite u salonu.
  • Nakon uspješne prijave, tim BeautiFUL će Vas kontaktirati.
  • U slučaju otkazivanja od strane organizatora novac će Vam biti vraćen.
  • Ukoliko Vi iz nekog razloga ne budete dio edukacija a prijavili ste se, u tom slučaju novac se ne vraća.

EDUKACIJE BEAUTIFUL 2023 - 07.05.2023. SARAJEVO, HOTEL HILLS

CIJENA DNEVNE KARTE IZNOSI 300KM DO 01.04.2023.

Redovna cijena dnevne karte iznosi 500KM!

Glam salon look with a twist

Sofija Grijak Iličić, makeup i pmu artist

DVORANA 2

VRIJEME: 12:30h–14:30h

Foxy look – Edukator će pokazati kompletan dugotrajni ten koji nije pretežak na licu, konturisanje na prirodniji način i akcenat na očima foxy look. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

Značaj Clean beauty i čitanja deklaracija

Dia Mara - Marina Spasojević

Clean beauty influenser sa petogodišnjim iskustvom u čitanju deklaracija i prepoznavanju toksičnih supstanci u kozmetičkim proizvodima!

DVORANA 2

VRIJEME: 15:30h-17:30h

Clean beauty i kako prepoznati toksike u kozmetičkim proizvodima. Svi se mogu prijaviti, nije potrebno prethodno iskustvo za ovo. Edukator će razgovarati o tome kako da izbjegnete toksike u kozmetičkim proizvodima, kako se naviknuti na prirodnu kozmetiku, koje sastojke da birate na osnovu svog tipa lica i kože. Pričat će o čišćenju kože bez agresivnih supstanci, te kako da naučite čitati deklaracije. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

SOFT GLAM

Lada Mitrašinović – Make up by Lada

DVORANA 2

VRIJEME: 10:00h-12:00h

Soft glam – look koji će edukator predstaviti. Pored toga imat ćete priliku čuti sve o skin care ali predložit će vam neke savjete vezane uz marketing na društvenim mrežama. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanom masterclass-u.

FULL GLAM MAKEUP TRANSFORMATION

TERS BOSANKE - Adna Hajdrević i Merjem Nuhić

DVORANA 2

VRIJEME: 18:00h-20:00h

Teorijski i praktični dio – rad na modelu. Najnoviji trendovi šminkanja za mladenke, kume, svečana šminkanja. Naučite kako postići nevjerovatne transformacije bez da šminka izgleda jako i grubo na licu. Kako da šminka traje tokom cijelog dana, da bude postojana i lijepa kao od trenutka šminkanja. Merjem i Adna će vas detaljnije informisati koju šminku da koristite i na koji način. Koje četkice koristiti, te kako uspješno poslovati i održati svoj biznis. Uz praktični prikaz o samom make up look-u bit će i teoretski prikaz kao i savjeti o uspješnom poslovanju na društvenim mrežama (digital marketing/influensing).

Najčešći problemi sa kojima se susreću lash tehničari i kako ih riješiti?

Ljiljana Mijatović, internacionalni master edukator

DVORANA 1

VRIJEME: 10:00h-11:00h

Edukator će govoriti o razlikama između alergijskih reakcija i iritacija – šta raditi ako se dogode? Rad sa ljepilom – ljeto, zima, visoka/niska vlaga – kako to utječe na lijepak i kako naučiti prilagoditi se svakoj situaciji? Kako kvalitet materijala utječe na zdravlje klijenta i tehničara? Da li je uvijek krivo ljepilo ili tehničar ako trepavice “ne drže”? Želje klijenta i stvarne mogućnosti lash tehničara. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

Kombinacija različitih zakrivljenosti i debljina ekstenzije u izradi brzog salonskog dizajna

Draženka Dada Popov, lash & nail master edukator

DVORANA 1

VRIJEME: 11:30h-14:30h

Teorijski dio sadrži osnove kombinacija zakrivljenosti ekstenzija i pravilan odabir look-a po obliku oka. Praktičan dio će biti prezentacija edukatorovog rada na modelu. Prijaviti se mogu svi koji imaju završenu minimum Basic obuku za nadogradnju trepavica, ne moraju da imaju završenu obuku za ruski volumen. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

Lash Lift & Fashion Brows, laminacija obrva i trepavica

Martina Kallos, lash&brow Master Edukator, CEO Kallos Beauty Academy

Nije potrebno iskustvo.

DVORANA 1

VRIJEME: 15:30h-18:00h

Na ovoj edukaciji/radionici, sve polaznice mogu vrlo lako i brzo naučiti kako svake prirodne obrve mogu jednostavno postati fashion i glamurozne, baš kao sa naslovnice časopisa. I kako vizualno produljiti prirodne trepavice bez korištenja ljepila i umjetnih trepavica. Nakon edukacije, garantira se da ćete se zaljubiti u uređenje obrva i trepavica. Djevojke na edukaciji, ako žele, mogu raditi brow lift (Fashion brows) jedne na drugima. To mogu raditi u sjedećem položaju, paralelno sa mnom dok edukator radi. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

Henna brows

Maja Kučuk

DVORANA 1

VRIJEME: 18:30h-20:30h

Edukacija se sastoji od usmenog dijela, gdje edukatorica učenicima prenosi sve važne stvari i savjete vezane za ovaj tretman. Drugi dio edukacije rezervisan je za rad na modelu, gdje će edukatorica detaljno pokazati postupak određivanja simetrije i nanošenja kane. Postojanost kane na koži je i do 2 sedmice, ovisno o tipu kože, masnija koža će prije izbaciti pigment, a na dlačicama će trajnost ostati do 6 sedmica, bez obzira na tip kože. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

Deep Shoot Skin Revolution Tretman

Amela Jahić ekspert trener i vlasnik prvog edukacijskog centra priznatog od Ministarstva obrazovanja

DVORANA 6

VRIJEME: 17:30h-21:00h

Na ovom masteru Amela Jahić će vam predstaviti tretman za aknoznu kožu koji je potpuni hit u svijetu! Ovim tretmanom tretiramo aknoznu kožu u bilo kojoj starosnoj dobi ali sa jednom ogromnom prednošću u odnosu na sve dosadašnje tretmane, a to je, potpuno bezbolno! Vidjet ćete kompletan postupak ovog tretmana. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

V CAPILLUS STYLE

Vinka Zavišić, edukator i osnivač NIKA Academy i NIKA Beauty Centar

DVORANA 3

VRIJEME: 10:00h – 14:30h

Posebna tehnika iscrtanja obrva dlačicu po dlačicu apratom, koje nakon završenog tretmana nemaju taj uglađen izgled, a opet djeluju savršeno i prilagođene su svakom obliku lica. Iscrtavanje ovom metodom daje izuzetno prirodan izgled obrva i u potpunosti anulira vještački izgled tetoviranih obrva. Najveća prednost V CAPILLUS STYLE tehnike je primjena na klijentima kod kojih je došlo do djelimičnog ili potpunog gubitka dlačica na obrvama. Društvena odgovornost je veoma bitna stavka u ovom radu i zato su se posvetili tretmanima koji su zdravstveno bezbjedni i koji se izvode kod klijenata sa zdravstvenim problemima uslijed kojih dolazi do gubitak dlačica na licu. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

Perfect powder brows i pigmentologija na djelu

Elma Beganović, PMU edukator za trajnu šminku i vlasnica ELLE Akademije i Tihana Kozić, PMU edukator za trajnu šminku i osnivač TK BROWS Official

DVORANA 3

VRIJEME: 15:30h-21:00h

Unaprijedite svoje znanje u trajnoj šminci uz dva vrsna edukatora. Edukacija je namijenjena svima koji se već bave ovim poslom, a žele svoj rad usavršiti. Zahvaljujući ovoj edukaciji, vi ćete svoje znanje dodatno proširiti kako biste ponudili svoj maksimum klijentima. Perfect powder brows i pigmentologija, kao idealno rješenje za savršen rad na vašim klijenticama. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

Napredni komercijalni stil svečanih frizura

Amela Fazlibegović, frizer i master za svečane frizure

DVORANA 4

VRIJEME: 11:30h-14:30h

Look&learn edukacija, pokazat će vam tri svečane frizure na živim modelima. Pokazati će sve trikove i naučiti vas kako savršeno da napravite napredni komercijalni stil svečanih frizura. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

DE (double ended) kikice: priprema, ubrzana i najbezbjednija tehnika kačenja kikica

Julija (Afrojuki) Drakulić

Profesionalni brajder, master za afričke pletenice, dredove i edukator iz Beograda.

DVORANA 4

VRIJEME: 15:30h-21:00h

DE(double ended) tehnika kačenja već spremnog materijala. Materijal može da se postavlja i više puta, to znači da klijent može da nosi iste kikice čak i do godinu dana. Namijenjena je i početnicima, bez obzira na iskustvo jer ćete dobiti potpunu informaciju oko pripreme i oko bezbjednosti. Svi će moći zajedno sa edukatorom raditi mješanje boja kanekalon kose, edukator će pripremiti pramenčiće kanekalon kose i obezbjediti četkice i šnalice. Polaznice će moći na trakicama vježbati pripremu de-kikica zajedno sa edukatorom.  Za dio “kačenje kompleta” dok edukator kači na modelu cijelu frizuru (2 sata) polaznici će moći da testiraju sebe na lutkicama, svaka polaznica za zakači 2-3 komada. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

– vrste kanekalon kose, temperatura obrade, instrumenti (20 minuta)

– mješanje na različite dužine i tanak kraj (15 minuta)

– prelaz sa jedne boji na drugu (teorija+praksa 30 minuta)

– priprema kompleta (teorija+praksa 1 sat)

– obrada kompleta (šišanje, peglanje krajeva) (20 minuta)

– dijeljenje kose na baze, bezbijednost, kontraindikacije (20 minuta)

– pauza (20 minuta)

– brzo kačenje kompleta na modelu, tehnika poluosmica i skandinavija (2 sata)

– odgovaranje na pitanja (30 minuta)

– dodjela certifikata

Egipatska depilacija šečernom pastom

Selma Kadrić, edukator za Egipatsku depilaciju šećernom pastom, CEO Skin epil&care d.o.o.

DVORANA 5

VRIJEME: 15:30h-18:30h

Naučite raditi egipatsku depilaciju šečernom pastom. Na modelu će edukator pokazivati, te ćete imati priliku gledati ali i probati tehniku depilacije. Iskustvo nije bitno kako biste prisustvovali edukaciji. Po završetku edukacije, dobit ćete certifikat za baznu edukaciju. Učesnice će ovim certifikatom imati priliku za naknadnu edukaciju uz popust od 20% za NAPREDNU jednodnevnu edukaciju. 

Spray tan

Anida Jaganjac

DVORANA 5

VRIJEME: 19:00h-21:00h

Edukacija se sastoji od usmenog dijela, gdje edukatorica učenicima prenosi sve važne stvari i savjete vezane za ovaj tretman. Drugi dio edukacije rezervisan je za rad na modelu, gdje će edukatorica pokazati i objasniti kako pravilno odrediti boju za klijenta i ravnomjerno nanijeti na kožu. Na dan edukacije svi učenici će imati priliku da pogledaju i kupe My Tan proizvode po super popustu  od 20%! Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

HIDžAMA basic level

Slobodan Gutović dipl.fizioterapeut i hidžama terapeut

DVORANA 7

VRIJEME: 10:00h – 18:00h

Na edukaciji će se obraditi teorijski + praktični dio. Uz mentorski nadzor moći ćete i vi raditi i učiti. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

Limfna drenaža

Slobodan Gutović dipl.fizioterapeut

DVORANA 7

VRIJEME: 19:00h-21:00h

U prvom dijelu edukacije će se preći teorijski dio edukacije: šta je limfna drenaža, indikacije/kontraindikacije, te primjena LD u kozmetičke i terapijske svrhe. Nakon toga slijedi praktični dio edukacije gdje će se raditi ručna limfna drenaža i rad na modelu. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

Dual/gornje tipse - aplikacija i trikovi

Amela Jahić ekspert trener i vlasnik prvog edukacijskog centra priznatog od Ministarstva obrazovanja

DVORANA 5

VRIJEME: 10:00h – 13:30h

Na ovom masterclassu će vam Amela pokazati kako da radite sa dual/gornjim tipsama. Uz pomoć njih vrlo brzo i praktično dobijate izlivene/produžene nokte koji mogu biti u bilo kom obliku. Od same pripreme nokta do nanošenja materijala, aplikacije gornjih tipsi, te do obrade i završnih finesa. Ovo je trenutno apsolutni hit u svijetu noktiju. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

Blush gelovi - gelovi za sve vrste prirodnih noktiju

Indira Bejtić, trener Magnetic nails

DVORANA 6

VRIJEME: 12:30h – 17:00h

Na ovoj radionici Megnetic-ov trener Indira će vam predstaviti tehniku rada na prirodnim noktima sa najnovijim gelovima iz Blush linije uz primjenu aparatnog manikira za savršene kozice. Ovo su gelovi namijenjeni isključivo prirodnim noktima i to svim stanjima nokta, bilo da su jaki, fleksibilni, oštećeni ili slabi! Linija je prepoznatljiva po svojim nude nijansama koje su jedne od najtraženijih, a Blush linija ih ima 24 nijanse, za svakoga po nešto! Radionica će trajati 3,5 sata i u ovom periodu svi učesnici će imati priliku da isprobaju proizvode i rade sa Indirom. Svi učesnici edukacije će dobiti certifikat o odslušanoj edukaciji.

Manikura: Gel tehnika sa 7-free UV gel lakovima

Marija Toljušić

DVORANA 6

VRIJEME: 11:00h-12:00h

Osnove gel tehnike, trikovi i savjeti u gel manikuri, predstavljanje ponude i mogućnosti koje pružaju ekskluzivni profesionalni UV gel lakovi bez štetnih sastojaka, tzv. 7-free UV gel lakovi. Po završetku seminara, svaki polaznik dobiva potvrdu o sudjelovanju na seminaru gel tehnike.

Klasična pedikura najbliža medicinskoj

Nora Matijanić

DVORANA 4

VRIJEME: 10:00h-11:00h

Osnovni principi i tehnike rada salonske pedikure s elementima medicinske; otkrivanje osnovnih razlika u odnosu na klasičnu salonsku – estetsku pedikuru, pedikerski trikovi i savjeti za brže i jednostavnije rezultate. Po završetku seminara, svaki polaznik dobiva potvrdu o sudjelovanju na seminaru klasične pedikure najbliže medicinskoj.

EDUKACIJE BEAUTIFUL 2023 - 07.05.2023. SARAJEVO, HOTEL HILLS

CIJENA DNEVNE KARTE IZNOSI 300KM DO 01.04.2023.

Redovna cijena dnevne karte iznosi 500KM!

Close Menu