ANA MINIĆ
MASTERCLASS

Vrhunska beogradska vizažistica Ana Minić, internacionalni make up edukator, održat će masterclass.

Diplome je stekla učeći od najboljih, svjetskih šampiona u šminkanju. Tokom njenog dugogodišnjeg rada kroz njen studio u Beogradu je prošlo više od desetina hiljada zadovoljnih klijenata.

Anin rad prepoznaju i drugi, o čemu govore njeni društveni nalozi i pozivi za održavanje šminkanja širom Balkana. Desetine hiljada pratilaca Aninog rada na društvenim mrežama je potvrda da ljudi zaista prepoznaju Aninu ljubav prema šminkanju.

Ana smatra da je šminkanje umjetnost, te je za nju šminkanje nešto što prirodno dolazi iz nje i ide joj od ruke. Također smatra da šminkanje nije rad i da “posao” kojim se bavi čini je najispunjenijom osobom na svijetu.

TERMIN: 25.10.2020.; 13:00-19:00 h.

LOKACIJA ODRŽAVANJA: KONGRESNI CENTAR HOTEL HILLS.

Vrhunska beogradska vizažistica Ana Minić, internacionalni make-up educator, održat će masterclass.

Diplome je stekla učeći od najboljih, svjetskih šampiona u šminkanju. Tokom njenog dugogodišnjeg rada kroz njen studio u Beogradu je prošlo više od desetina hiljada zadovoljnih klijenata.

Masterclass se sastoji se od 2 make-up look-a.

13-15h Prvi make up demo

15-16h Pauza

16-18h Drugi make up demo

18-19h Dodjela certifikata

CJENOVNIK

prijava

KM 150
  •  

Rezervišite vaše mjesto na edukaciji

Za pomoć pri popunjavanju obrasca, pozovite nas:

+387 65 157 245
+387 61 697 815

PEĐA FILIPOVIĆ
“Holistička masaža
kruna wellness & spa koncepta”

Na drugom Sajmu kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa beautiFUL2020, imat ćete priliku učiti od najboljih. Sa zadovoljstvom predstavljamo masterclass “Holistička masaža kruna wellness & spa koncepta”, koju će voditi Peđa Filipović, ambasador wellnessa.

Individualni pristup svakom gostu, klijentu salona, centra, hotela, bilo da se radi o parcijalnim ili opštim tretmanima i ritualima, zahtjeva pristup fizičkom, umnom i emotivnom dijelu čovjeka i integraciju u jedinstvenu, neodvojivu cijelinu. Iz toga razloga izbrisane su granice zapadnjačkih i istočnjačkih metoda i svaka od njih može se utkati u umjetničko dijelo i povesti čovjeka na nezaboravno putovanje do središta sebe. Holistički pristup nije nasumično primjenjivanje tehnika, niti njihovo korištenje zvučnih imena zarad marketinga, već dobro poznavanje anatomsko fizioloških, energetskih, psiholoških postavki organizma i dobro znanje tehnika koji se opravdano i sa određenim ciljem i očekivanim efektima inkorporiraju u proces rada. “Holistička masaža je štimovanje najsavršenijeg instrumenta prirode čovječijeg tijela kako bi darovao najljepši zvuk”, kaže Peđa. Sa tom idejom, masterclass će biti svojevrsni putokaz za kreiranje holističkih tretmana. Tražit ćemo odgovore na pitanja i demonstrirati – zašto se masaža počinje vježbama disanja i kako se uvode u početak putovanja? Pričat ćemo i o emotivnoj i tjelesnoj vezi te vidjeti, shodno primarnom stanju u kojim segmentima disanja, hipertonusa mišića tijela ili hipotonuza tijelo pokazuje disbalans. 

Posebne smjernice posvetit ćemo redoslijedu inkorporiranja metoda. Kada i zašto uvodimo elemente refleksoterapije lica i stopala, kada deep tissue tehnike, šta prethodi akupresurnoj stimulaciji i posebno koje tsuboe (accu tačke) tretiramo sa ciljem centralnog opuštanja, odagnavanje usjemenjene tuge, straha, koje tačke i meridijane tretiramo u stanju nervoze, ljutnje i kako i kada šiacu istezanja i presure primjenjujemo. U kojem trenutku se ubacuju elementi ayurvedskih tretmana, a kada se i zbog čega uvodi limfna drenaža u holističkom pristupu? Kako se u holistički ritual u kreativni vez masaže ubacuju ostali dostupni sadržaji wellness & spa centra- hidromasazne kade, plivanje u bazenu, razni tipovi sauna, hamami itd.?

Masterclass je namijenjen fizioterapeutima, wellness & spa terapeutima, kozmetičarima i estetičarima, kao i učenicima i studentima navedenih zanimanja koji žele da inkorporiraju inovacije u svoj rad.

Nakon divnog, kreativnog dana svi polaznici dobit će certifikat, potvrdu o odslušanom ‘’Masterclassu – Holistička masaža kruna wellness & spa koncepta’’.

TERMIN: 27.03.2021.; 11:00-18:00 h.

LOKACIJA ODRŽAVANJA: KONGRESNI CENTAR HOTEL HILLS.

Proglašen za Ambasadora wellnessa u dvije države: Republici Srbiji 2015. i Republici Crnoj Gori 2018. što je prvi put u historiji obe zemlje.

Učitelj i kreator masaža, viši fizioterapeut, student tjelesne psihoterapije, diplomirani glumac, pred odbranom doktorske disertacije iz oblasti zdravstvenog turizma i inovativnih tehnika wellnessa.

Autor je Škole masaže “Professional” u Beogradu i edukator, u kojoj je za 30 godina edukovano preko 30 000 studenata. Osnivač je Wellness Akademije Peđa Filipović.

11:00 – 13:00h Teoretski prikaz i razrada holističke masaže

13:00 – 14:00h Pauza

14:00 – 17:30h Praktični prikaz, demonstracija holističkih masaža

17:30 – 18:00h Dodjela certifikata

*NAPOMENA: 

Sav novac od ulaznica masterclassa će se dati u dobrotvorne svrhe za tri škole u BiH.

Srednja medicinska škola sestara milosrdnica, Mostar

Srednja medicinska škola, Banja Luka

Srednja medicinska škola Jezero, Sarajevo

CJENOVNIK

ciJENA MASTERCLASSA

do 15.07.
KM 100
  •  
Promo

Rezervišite vaše mjesto na edukaciji

Za pomoć pri popunjavanju obrasca, pozovite nas:

+387 65 157 245
+387 61 697 815

Close Menu